Devicatala

.

Vins d'estiu

Publicat per      mar 20, 2019
Vins d'estiu

Quan arriba la calor canviem els nostres hàbits de consum. Triem més vins blancs i vins negres més suaus, però... sempre és així?

En el mercat català, la tendència de consum va canviant. Fa anys, el 90% dels vins que es bevien eren negres. La proporció ha anat variant en el temps. Actualment, es consumeixen un 80% de negres i un 20% de vins blancs, rosats i escumosos ha augmentat fins al 20%.

Quan fa calor, es dispara la venda de vins blancs. Són més suaus i vénen més de gust fresquets. Encara que quan la temperatura puja molt, s'atura per consumir cervesa.

A l'estiu, busquem blancs amb poca estructura, lleugers en boca que es beguin facilets. Els rosats de colors pàl·lids amb aromes de maduixa també tenen el seu públic. Un escumós també és una opció perfecta per a qualsevol àpat. Encara que si el vi negre està a la temperatura correcta, no cal fer-li un malfet.

En resum, els vins negres es beuen tot l'any. Els vins blancs i rosats són més temporals. Per tant, malgrat pensem que canviem els nostres hàbits, els humans som animals de costums.

Fixem-nos en nosaltres. Tot és qüestió de gustos però:

Som dels que canvien els hàbits o som de costums fixes? A l'estiu, bevem diferent?

Salut!

Commentaris

Log in or register to post comments